Το Video της Ημέρας
Η καθέλκυση του Anthem of the Seas σε 1'!!

Οικονομικά Εργαλεία
Τοπικός Τύπος
Ημερήσιος Τύπος
Aκολουθήστε μας στο Facebook
Ο Καιρός
Τουρισμός - Πολιτισμός

Μόνος στο… Λονδίνο!

02.10.2013
Ταξιδεύετε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και δεν γνωρίζετε  ποια είναι τα αξιοθέατα τα οποία θα πρέπει να επισκεφτείτε. Λογική η σκέψη σας!
    
Δεν θεωρηθεί όμως λογική κίνησή σας, αν επισκεφτείτε για πρώτη φορά το Λονδίνο και δεν πάτε από κοντά να θαυμάσετε «Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ», από το σπίτι δηλαδή της Βασίλισσας. Περιτριγυρισμένο από τουρίστες και όχι μόνο που ζουν με την ελπίδα ότι θα αντικρίσουν την Αυτού Μεγαλειότητα.
    
Μία βόλτα στο Big- Ben θα σας κλέψει την καρδιά!
     
Που βρίσκεται όμως ακριβώς το Big- Ben;
    
Γνωστό και ως Παλάτι του Γουέστμινστερ, το Κοινοβούλιο είναι το μέρος όπου παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις στη Βρετανική Πολιτική. Είναι το σπίτι της εκλεγμένης Κάτω Βουλής, όπως και της διορισμένης Βουλή των Λόρδων. Είναι πιο γνωστό για το εμβληματικό ρολόι του πύργου, γνωστό με το παρατσούκλι Big Ben. Εκεί λοιπόν, θα θαυμάσετε το ιστορικό ρολόι!
    
Και επειδή η ιστορία γράφει πάντα ιστορία, εμείς σας προτείνουμε να θαυμάσετε κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό πύργο! Ο 900 χρόνων Πύργος του Λονδίνου αποτελείται από 18 εκτάρια προστατευτικών πυργίσκων, προμαχώνες και πύργους, που έχουν μία από τις πιο απίθανες ιστορίες από κάθε άλλο κτίριο στον κόσμο! Στη διάρκεια της ζωής του, υπήρξε παλάτι, φυλακή, βασιλικό νομισματοκοπείο, μέχρι και ζωολογικός κήπος.
    
Είναι το διάσημο σπίτι των Διαμαντιών του Στέμματος, όπως και μία πάτριας από κοράκια, και φυλάσσεται από τους παραδοσιακά ντυμένους, Yeoman Warders, ορισμένες φορές γνωστούς ως Beefeaters.
    
Τελευταία πρόταση και καλύτερη; Υπάρχει καλύτερος τρόπος να δεις το Λονδίνο από την κορυφή μίας 135 μέτρων ρόδας που είναι τοποθετημένη στην όχθη του Τάμεση; Το London Eye άνοιξε στις 31 Δεκεμβρίου 1999 για να γιορτάσει τον ερχομό της καινούργιας χιλιετίας και έχει αποτελέσει πολύ γρήγορα ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα του Λονδίνου. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την τρίτη ψηλότερη 'ρόδα λούνα παρκ' στον κόσμο.

Πηγή: touristorama.gr