Το Video της Ημέρας
Εκπληκτικές slow motion σκηνές!!

Οικονομικά Εργαλεία
Τοπικός Τύπος
Ημερήσιος Τύπος
Aκολουθήστε μας στο Facebook
Ο Καιρός
Κοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Επιστολή Ζ.Μακρή για το Πανεπιστήμιο - Ερώτηση για «Προβλήματα υγιεινής σχολείων δήμου Βόλου»

17.01.2013

Προς
Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου, κα  Ελένη Ανδρέου
 Πρόεδρο ΠΤΔΕ,  κ. Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη
Πρόεδρο ΠΤΠΕ,  κα Μαρία Παπαδοπούλου
 Πρόεδρο ΠΤΕΑ,  κ.  Φίλιππο Βλάχο
   Η πολύχρονη και πολυποίκιλη προσφορά του διδακτικού και διοικητικού δυναμικού και των 3 Τμημάτων σας στην εκπαιδευτική δράση και στην προβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία αναγνωρίζεται αναμφισβήτητα από όλους μας και καθιστά αναγκαία την δραστηριοποίησή μας ενάντια σε κάθε σχέδιο, που θα θέσει σε κίνδυνο τη  συνοχή τους και  θα διαταράξει το έργο  όλων σας.  
   Χθες το απόγευμα μου κοινοποιήθηκε η  ανακοίνωσή σας για την έντονη και τεκμηριωμένη διαφωνία σας σε πιθανή διάσπαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μετακίνηση των 3 Παιδαγωγικών Τμημάτων από την πόλη μας σε άλλη περιφέρεια.    Προκειμένου να γίνουν γνωστές οι δικές σας ενστάσεις αλλά και οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας για οποιοδήποτε σχέδιο μεταφοράς των 3 Παιδαγωγικών Τμημάτων σε άλλη γειτονική πόλη, σήμερα το πρωί  προώθησα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού to έγγραφο σας. Επειδή ο αρμόδιος υπουργός,  κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και όλη η πολιτική ηγεσία   βρίσκονται  στην βουλή για τη συζήτηση νομοσχεδίου, αμέσως μετά την αυριανή επικοινωνία μαζί του, θα σας ενημερώσω υπεύθυνα για τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
   Λόγω ανειλημμένων μου υποχρεώσεων στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων δεν μπορώ να είμαι παρούσα στην σημερινή σας συνέντευξη τύπου, στην οποία θα παραβρίσκεται, όμως, εκπρόσωπος του πολιτικού μου γραφείου. 
Είμαι στη διάθεση σας για ό,τι  χρειαστείτε.

                                                                                        Ζέττα  Μακρή.

   Γ. Γραμματέας Ισότητας των Φύλων                                                                                                       & Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας δήμου Βόλου

Προς
τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βόλου

ΕΡΩΤΗΣΗ
          Θέμα :  «Προβλήματα υγιεινής  σχολείων δήμου Βόλου»
Από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο πληροφορηθήκαμε  ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να κλείσει για 2 μέρες  το σχολικό συγκρότημα, όπου στεγάζονται το 23ο Νηπιαγωγείο και το αντίστοιχο Δημοτικό Σχολείο Βόλου,  προκειμένου να απολυμανθεί το σχολικό συγκρότημα  και να  καθαριστούν οι  αυλές και οι αίθουσες από ποντίκια.  
 Κατόπιν τούτων :
-  Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν αληθεύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα και ποιες είναι οι πρωτοβουλίες σας, για να αποφευχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα,  που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα δυσφημούν την πόλη μας.


Η  ΕΡΩΤΩΣΑ 
Ζέττα Μ. Μακρή