11/01/2019 - 09:01

Φάκελος με ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο. Πληροφορίες για έκθεση δύο ατόμων

Φάκελος με ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο. Πληροφορίες για έκθεση δύο ατόμων

Συναγερμό σήμανε σήμερα το μεσημέρι στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, όταν στο γραφείο της Πρυτανείας εντοπίστηκε φάκελος με αποστολέα από την Ινδία, όμοιος με εκείνους που εστάλησαν και σε άλλα Πανεπιστήμια της χώρας και περιέχουν άγνωστης σύνθεσης σκόνη.

Η εγκατάσταση εκκενώθηκε ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άτομα εκτέθηκαν – παρέλαβαν τον φάκελλο, ο οποίος δεν έχει ανοιχθεί και θα παραληφθεί από ειδικό κλιμάκιο ραδιοβιοχημικών απειλών.

Οι Πανεπιστημιακές υπηρεσίες είχαν τεθεί από χθες σε επιφυλακή μετά το περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εκτίμηση πως φάκελοι με αποστολέα από την Ινδία, θα είχαν σταλθεί και σε άλλα ΑΕΙ.

«Πρόκειται για έναν συνηθισμένο φάκελο αλληλογραφίας, λίγο μικρότερο σε μέγεθος από Α4, ο οποίος έφερε ένδειξη αποστολέα INDIA. Είχε ενημερωθεί το προσωπικό να μην ανοίξει κανέναν φάκελο και άμεσα ειδοποιήσαμε την Αστυνομία», αναφέρει η Αντιπρύτανης κα Ιωάννα Λαλιώτου.

Το παραλιακό κτίριο της Πρυτανείας έχει εκκενωθεί ενώ απαγορεύεται η είσοδος.

PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (1) PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (2) PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (3) PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (4) PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (5) PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (6) PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (7) PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (8) PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (9) PANEPISTHMIO_SKONI_FAKELOS (10)

πηγή: myvolos.net