20/06/2017 - 22:38

Έφυγε από τη ζωή ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Σάββας Μεντεκίδης (εμφιαλωμένα νερά Σέλι & Διός)

Έφυγε από τη ζωή ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Σάββας Μεντεκίδης (εμφιαλωμένα νερά Σέλι & Διός)

  Ένας ακούραστος άνθρωπος με έντονο ενδιαφέρον για όσους έχουν ανάγκη, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Σάββας Μεντεκίδης, ιδρυτής της βιομηχανίας εμφιάλωσης νερού "Σέλι" στην Κοζάνη και " Διός" στην Καρίτσα Πιερίας, έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

«Σήμερα το πρωί έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας, Σάββας. Δεν μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τα μέσα κοιν. δικτύωσης για τόσο δυσάρεστα γεγονότα , όμως αναγκαζόμαστε να το κάνουμε ώστε να φροντίσουμε να ενημερωθούν όλοι οι φίλοι του που θα ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο fb o γιός του Δημήτρης Μεντεκίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία DIOS / ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

«Επιθυμία μας είναι να μην ξοδευτούν χρήματα για λουλούδια και στέφανα. Αντ’αυτού θα υπάρχουν έξω από το ναό δυο κουτιά υπέρ ενίσχυσης του συλλόγου παιδιών με καρκίνο ‘ΦΛΟΓΑ’ και ΑΜΕΑ Πτολεμαιδας.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει αύριο Τετάρτη 21-6 στον Αγ. Νικόλαο Βόλου στις 17.00.
ΣYΛΛOΓOΣ ΓONEΩN KAI KHΔEMONΩN ΠAIΔIΩN ME EIΔIKEΣ ANAΓKEΣ ΠTOΛEMAIΔAΣ ΠEIPAIΩΣ Gr 0301722510005251064151895
ΦΛOΓA ΣYΛΛOΓOΣ ΓONIΩN ΠAIΔIΩN ME NEOΠΛAΣMATIKH AΣΘENEIA alphabank Gr 8001401120112002002011686

medekidhs

Ο Δημ. Μεντεκίδης με τον αείμνηστο πατέρα του Σάββα

Ο Σάββας Μεντεκίδης γεννήθηκε στην Σπηλιά Κοζάνης και εντάχθηκε στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις  αρχές του 1970 βρέθηκε στον Βόλο, την δεύτερη πατρίδα του, όπου και έφτιαξε μια θαυμάσια οικογένεια, παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο των καταστημάτων διασκέδασης. Στη συνέχεια αποφάσισε να στραφεί στην εμφιάλωση νερού, δημιουργώντας μια επιτυχημένη μονάδα στην Καρίστα Πιερίας.

Στο εταιρικό προφίλ, αναφέρονται τα εξής: Σε πείσμα των καιρών κι ενάντια στη δυσμενή ελληνική πραγματικότητα, η εταιρία Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε. με την 20χρονη πείρα στον τομέα της εμφιάλωσης και μετά την επιτυχημένη εμπορική πορεία του εμφιαλωμένου νερού ΣΕΛΙ, τολμά να ξεπεράσει τα εμπόδια του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και να επενδύσει δυναμικά στην τόνωση της εγχώριας παραγωγής και την ενίσχυση της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.
Με μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα του εμφιαλωμένου νερού, ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εμφιαλωμένου νερού ΔΙΟΣ στην Καρίτσα Πιερίας, ενός κτιρίου Ενεργειακής Κλάσης Α κι εμβαδού 5.000 τμ., σε οικόπεδο 15.000 τ.μ., εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με μεγάλη δυνατότητα εμφιάλωσης γυάλινων φιαλών, 10λιτρων και 19λιτρων φιαλών καθώς και φιαλών PET 0,5 και 1,5 λίτρων σε πολύ υψηλές ταχύτητες και συνθήκες απόλυτης υγιεινής με απόλυτη ασφάλεια και πιστότητα, για να εξασφαλίσουν ένα ανταγωνιστικό προϊόν υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Το νερό ως “βασικό αγαθό” είναι η άμεση προτεραιότητα μας, για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές κι υγιεινό προϊόν στο τραπέζι σας. Εξίσου σημαντική θεωρούμε όμως και και την κάλυψη κάποιων διαφορετικών αναγκών, αυτές των ανθρώπων γύρω μας. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ενεργά άτομα με ειδικές ανάγκες κι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με υπευθυνότητα κι αγάπη – η αναγνώρισή τους αποτελεί για μας δικαίωση.»